6 kişilik
Hazırlama süresi 20 dakika
Pişirme süresi 40 dakika
Malzeme listesi
• 1 kg tatlı balkabağı ( yaklaşık 3-4 dilim)
• 3 su bardağı tozşeker
• varsa 2-3 adet karanfil
• 1 su bardağı su
• 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
• 100-200 gr taze süt kaynağı
(hazır süt kreması da kullanabilirsiniz
YAPILIŞI
Tatlı balkabağını kabukları soyulmuş ve dilimlenmiş olarak satın alabileceğiniz gibi pazarlarda satılan ufak kabakları soydurup kullanabilirsiniz. Rengi kavuniçi ve diri görünümlü olanları tercih edin. Varsa yeşil kısımlarını kesip, iri kuşbaşı et gibi doğrayın. Yani yaklaşık 5 santim kalınlığında parçalara bölüp orta boy bir çelik tencereye koyun.
Üzerine tozşekeri serpiştirip oda sıcaklığında en az 4-5 saat bekletin. Böylece kabaklar suyunu bırakır. Hatta bazı kabaklar o kadar sulu olur ki hiç su eklemeniz gerekmez. Beklemiş olan ve sulanan kabakları, kısık ateşin üzerine oturtun.
Bir su bardağı ılık suyu da tencerenin kenarından içine aktarın. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte, 35-40 dakika, kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. (dikkat etmeniz gereken nokta, kabakların dağılmamasıdır. Kabakları ocaktan alıp soğumasını bekleyin. Servis tabağına aktarıp dövülmüş ceviz ya da taze kaymakla süsledikten sonra servis yapın. ısterseniz kalın çekilmiş fındık veya yeşil fıstık da kullanabilirsiniz.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder