HAZIRLANIŞI
• 100 gr iri ceviz içi
• 250 gr tereyağı (Bitkisel margarin de kullanabilirsiniz.)
• 2 su bardağı un
• Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan su
• 1,5 su bardağı süzme bal
• 3 su bardağı kaynar su
YAPILIŞI:
Balı derin bir kaba aktarıp kaynar suyu ekleyin ve hızla karıştırarak iyice eritin.
Unu yavaş yavaş tencereye aktarıp kısık ateşte karıştırarak kavurmaya başlayın.
Karıştırmaya devam ederek en az 20-30 dakika miyanesi gelinceye kadar kavurun. (Kavrulan unun rengi sütlü kahverengi olmalıdır.)
Helvanın parlak olması için bu aşamada su ekleyip 1 dakika daha karıştırın. Sıcak ballı suyu ekleyip iyice karıştırın.
Tencerenin kapağını kapatıp helvayı kısık ateşte kaynayıp fokurdamaya başlayıncaya kadar pişirin.
Kaynayan helva artık suyunu çekmiş demektir ve ocaktan alınması gerekir. Ocaktan aldığınız helvayı 5 dakika kadar dinlendirin.
Dinlenen helvayı derin bir kaba aktarın ya da yemek kaşığı yardımıyla parçalar alıp bunları şekillendirin. Üzerlerini ceviz ya da bademlerle süsleyip servise sunun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder