Nişastalı Ay-Yıldız Kurabiye

MALZEMELER (10-15 KİŞİLİK)
1 paket margarin
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı nişasta

HAZIRLANIŞI
Karıştırma kabına iyice yumuşamış margarini alıyoruz. Avuç içerisinde parmaklarımızla sıkarak daha da yumuşamasını sağlıyoruz. Üzerine yumurtayı kırıp tekrar karıştırıyoruz. Kabartma tozunu, unu, nişastayı, toz şekeri ilave edip hamurumuzu yoğuruyoruz. Hamurumuzun kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olacak. Hamurumuzu merdaneyle 1 cm. kalınlığında açıyoruz. Kalıplarla istediğimiz şekilleri vermekte serbestiz. Yağlanmış fırın tepsisine dizip 170 derecelik fırında ortalama 15-20 dakika pişiriyoruz. Fırından çıktıktan sonra servis tabağına diziyoruz. Benmari usulüyle eritilmiş çikolataya, kurabiyelerimizin bir ucunu batırıp buradan da alıp yeşil fıstığa batırarak servis tabağına diziyoruz. Ilık olunca servis yapalım. Afiyet olsun.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder