MALZEMELER
• 2 su bardağı pilavlık bulgur
• 3 su bardağı sıcak et ya da tavuk suyu
• 2 adet orta boy kuru soğan
• 2 demet ebegümeci
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 1 çay kaşığı tuz, karabiber
YAPILIŞI
Ebegümecinin saplarını kesip yapraklarını bol miktarda su olan bir kaba koyun ve öylece bekletin. Soğanları yarımay şeklinde doğrayın.
Tereyağını ve soğanı bir tencereye koyup sürekli karıştırarak 4-5 dakika kadar kavurun. Suyunu süzdürdüğünüz ebegümecini ilave edip 3-4 dakika daha kavurun.
Bulguru da ekleyip et ya da tavuk suyunu tencereye aktarın. Tuz ve karabiberi serpip karıştırın. Orta ısılı ateşte pilav suyunu çekinceye kadar pişirin.
Ocaktan alıp dinlendirin. Karıştırarak servise sunun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder