MALZEMELER(10-15 ADET)
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
4 çorba kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
İç harcı için:
3 adet elma
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı iri kırılmış ceviz
HAZIRLANIŞI
Karıştırma kabına koyduğumuz yoğurda, sıvı yağ ilave edip karıştırın. Üzerine 5 çorba kaşığı un döküp pudra şekeri ve kabartma tozunu koyun. Elinizle karıştırarak alabildiği kadar un ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. İç harcı için elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. Bir tavaya toz şekeri döküp, suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra tarçını, kırılmış cevizi ilave edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayıp, çay tabağı büyüklüğünde avuç içerisinde açarak, iç harcımızdan koyup dört ucunu birleştirin. Sonra iki avuç arasında yuvarlayıp, ek yeri alta gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine dizin. 180 dereceli fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından alıp servis tabağına dizin. Üzerine 2 kaşık pudra şekeri ile bir paket vanilyayı karıştırıp tel süzgeçten eleyin. Daha sonra servis yapın. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder