MALZEMELER(6 KİŞİLİK)
3 adet armut
3 adet elma
2 çorba kaşığı bal
1 çorba kaşığı margarin
Hamuru için:
150 gr. margarin
2,5 su bardağı un
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı buzlu su
Üzerine: Pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
Bir tavaya margarini koyup erittikten sonra meyvelerin kabuklarını soyup, minik minik doğrayıp tavaya alın. Yüksek ateşte pişmeye başladığında balı da ilave edip 4-5 dakika pişirin ve soğumaya bırakın. Hamur için bir kaba unu döküp havuz şeklinde açın. Havuzun içine iyice yumuşamış margarini, yumurtayı kırın. Unun üzerine pudra şekerini, vanilyayı, kabartma tozunu serpin. Önce havuzun içindekilerin karıştırın. Daha sonra kenarlardaki unu içeriye doğru çekip karıştırırken buzlu suyu da döküp hamurunuzu yoğurun. Hamurun üçte birini kesip yuvarlayıp kenara ayırın. Diğer hamuru da yuvarlayıp tezgahın üzerine un serpip, merdane yardımıyla tart kalıbının yarısını kaplayacak şekilde açıp yerleştirin. Üzerine pişirdiğiniz iç harcı koyun. Ayırdığınız hamuru kalıbın içine sığabilecek şekilde açın. Açtığınız hamuru üzerine kapatıp kenarlarını sıkıştırın. Kalan hamurla da üzerine fotoğraftaki gibi şekiller yapabilirsiniz. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra, ılık hale gelince pudra şekeri eleyin. Üzerine yapılan şekillerin içine de marmelat doldurun. Dilim dilim kesip servis yapın. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder