Etli Pırasa Dolması





MALZEMELER(6 KİŞİLİK)
1 kg. pırasa
250 gr. kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet soğan
1 adet domates
1 çorba kaşığı domates salçası
3-4 dal maydanoz
1 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber


HAZIRLANIŞI
Pırasaları temizleyelim. Beyaz kısımlarını 6'şar cm uzunluğunda kesip 5 dakika kaynar suda bekletelim. Her parçanın 4-5 katı kalacak şekilde içini çıkartarak dolmalık pırasaları hazırlayalım. Pirinci tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayalım. Soğanları küçük küçük doğrayalım. Maydanozu kıyalım, domatesi de soyup doğrayalım. Sıvı yağı tavada kızdırıp soğanı pembeleştirelim. Kıymayı ilave edelim ve hafifçe kavurup ateşten alalım. Domates, salça, pirinç, tuz ve karabiberi ekleyip karıştıralım. Bir kaşık maydanozu ayırıp kalanı kıymalı karışıma ekleyelim. Hazırladığımız iç malzemeyle pırasaların içini dolduralım. Dolmaları tencereye dizip üzerine 1 bardak sıcak su dökelim ve 15 dakika pişirelim. Ayırdığımız kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder