MALZEMELER(8 KİŞİLİK)
Yarım kg. fasulye
10 adet arpacık soğan
3 diş sarımsak
3 adet havuç
3 adet patates
1 adet sarı ve kırmızı biber
1 adet domates
1 yemek kaşığı salça
1 adet limon
4 su bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
HAZIRLANIŞI
Fasulyeleri bir gece önceden ıslatalım, tencereye 4 bardak suyun içine koyup 25-30 dakika haşlayalım. Fasulyeler yumuşayınca ateşten alalım ve suyunu süzdürelim. Bir tencereye 1 çay bardağı sıvı yağı koyduktan sonra sarımsakları küçük küçük doğrayıp tencereye atalım. Sarımsakları kavuralım, 3 adet havucu küp küp doğrayıp sarımsakların üzerine 10 tek arpacık soğan ile birlikte ilave edelim. Hepsini kavururken, renkli biberleri, 3 adet patatesi küp küp doğrayalım ve tencereye atarak 2-3 dakika hepsini karıştırarak kavuralım. Bir adet domatesin kabuğu soyup onu da küp küp doğrayalım. Bir yemek kaşığı salçayı ilave edip karıştırmaya devam edelim. Doğradığımız biberleri ve domatesi de tencereye koyalım. Haşlanmış olan fasulyelerimizin tamamını da tencereye ekleyip dilediğimiz kadar tuzunu da atalım. 1 adet kabuğu soyulmuş limonu dilimleyerek tencereye atıp üzerine 4 su bardağı sıcak su ekleyerek tencereyi 20 dakika orta ateşte kaynamaya bırakalım. Pilakimiz piştikten sonra soğumaya bırakalım, sosu ile birlikte ılık veya soğuk olarak servis yapalım. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder