MALZEMELER (8 KİŞİLİK)
Yarım kg. elma
10 çorba kaşığı tozşeker
1 su bardağı çekilmiş fındık
2 çorba kaşığı yağı
1 çay kaşığı tarçın
1 paket pötibör bisküvi
Hindistancevizi
Sos için:
90 gr. bitter çikolata
1 çorba kaşığı krema
HAZIRLANIŞI
Rendelenmiş elma ve şekeri tencereye alıp, kapağını kapatmadan suyunu çekip pelte gibi olana dek pişirin. Ilınınca, fındık, tarçın, yağı ve robottan geçirilmiş bisküviyi ekleyip, karıştırın. Hazırladığınız elmalı hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapın. Topları hindistancevizine bulayıp, kup bardağına ya da tabağa yerleştirin. Çikolata sos için, bitter çikolatayı kremayla benmari usulü eritin. Fındıklı topların üzerine gezdirip servis yapn. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder