Portakallı Levrek

MALZEMELER (4 KİŞİLİK)
8 adet levrek fileto
2 adet pırasa
3 diş sarımsak
2 adet portakal dilimi
2 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi
2 adet portakalın suyu
2 adet havuç
Tuz, karabiber
2 tatlı kaşığı nişasta
sıvıyağ



HAZIRLANIŞI
Havuçları sıvıyağ ile kavurup, pırasayı ekleyelim. Sebzeler yumuşayınca kabuksuz portakal dilimlerini, tuz, karabiber, portakal suyu ve portakal rendesini ilave edelim. 5 dakika kadar kavurduktan sonra su ve nişasta ile terbiye edip bağlayalım. Bir taşım kaynatıp ateşten alalım. Balıkları tuz ve karabiberle iyice ovalayıp 20 dakika dinlendirelim. Ayrı bir tavada sıvıyağı kızdırıp balıkların önce bir, sonra diğer yüzlerini iyice kızartalım.Levrekleri bir fırın tepsisine alıp yaptığımız sosu üzerine boşaltalım. 10 dakika 180 derecede ısıtılmış fırında pişirdikten sonra servis tabağına alıp servis yapalım. Afiyet olsun.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder