MALZEMELER(4 KİŞİLİK)
4 dilim dana bifteği
2 adet patates
1 adet soğan
2 adet domates
1 çorba kaşığı kekik
4 dilim bayat ekmek
Yeteri kadar su, tuz
Marinat için:
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı sirke
1 adet domates
Tuz, karabiber
Kızartmak için:
sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Biftekleri, zeytinyağı, tuz, karabiber, sirke ve rendelenmiş domatesten hazırladığımız marinatta bir gece bekletelim. Ertesi gün biftekleri marinattan alıp az sıvı yağla birlikte teflon tavada suyunu çekene dek pişirelim. Fırın tepsisini yağlayalım. Üzerine ince halkalar şeklinde doğranmış patatesleri dizelim. Üzerine halka doğranmış kuru soğan ve pişen biftekleri, en üste ince doğranmış domatesleri dizelim. Her kata kekik serpip tuzunu ayarlayalım. Suyunu ilave ederek, elle ufaladığımız ekmek içlerini yayalım. Alüminyum folyoyu üzerine saralım. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirelim. Pişmeye yakın, folyoyu tepsinin üzerinden alalım. Üzerini kızartıp servis yapalım. Dilerseniz biftek oturtmanın her katına birer dilem kaşar peyniri de koyabilirsiniz. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder