MALZEMELER(6 KİŞİLİK)
6 kişilik
16 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
2 su bardağı süt
4 adet yumurta
2,5 çorba kaşığı kahve
HAZIRLANIŞI
Karamel için 8 çorba kaşığı şekeri, 1 tatlı kaşığı limon suyu ile birlikte karıştırın. Şekerin rengi değişene dek kavurun. Kalıpların içine bu karışımı eşit miktarda dökün. Ayrı bir tencerede 2 su bardağı sütü ısıtın. Kalan 8 çorba kaşığı toz şekeri yumurta ile çırpın. Sıcak sütü karışıma dahil edin. Kahve ve rendelenmiş limon kabuğunu da ilave edin. Karamel kalıplarına bu karışımı doldurun. Kalıpları içi su dolu bir tepsiye alın, 160 dereceli fırında 1 saat pişirip, dolapta soğuttuktan sonra kalıplardan ters çevirerek servis yapın. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder