MALZEMELER
• 6 iri sosis
• 2 kırmızı biber
• 1 sarı biber
• 1 kilo ıspanak yaprağı
• 1,5 su bardağı süt
• 1 yemek kaşığı un
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• Yarım su bardağı tadar İzmir tulum peyniri (rende)
• Yeteri kadar tuz
HAZIRLANIŞI
Biberleri yıkayıp bir kaç yerinden delin ve fırının maksimum ayarında alt üst közleyin. Musluğun altında biraz suda tutup kabuklarını temizleyin.
Kalınca dilimleyin. Ispanağı bol suda 4-5 kez yıkayıp iri olarak kesin ve kaynar suya batırıp bir kaç dakika sonra soğuk suda şoklayın ve suyunun süzülmesi için kevgire alın. Derin bir sos tenceresinde tereyağında kavurup azar azar sütü ilave ederek yoğun kıvamlı bir beşamel sos hazırlayın. Ispanağın suyunu elinizle bastırarak iyice süzüp sos tenceresine aktarın. Ocaktan bir kaç dakika sonra alıp, biraz soğuması için kenara alın. Orta boy bir fırın kabını tereyağı ile yağlayın ve fırını ısınması için 180 dereceye ayarlayın. Bu arada sosisleri birer parmak kalınlığında doğrayın. Ilınmış olan ıspanağın içine rendelenmiş peyniri ve sosisleri ekleyin. Karıştırıp fırın kabına alın. Üzerine biberleri serpiştirip 20 dakika kadar fırınlayın ve servis yapın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder