MALZEMELER(6 KİŞİLİK)
Yarım kg. mantar
1/4 limonun suyu
4 adet tavuk budu
3-4 diş sarımsak
250 gr. sivri biber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 adet domates
Tuz, karabiber
75 gr. kaşar peyniri veya dil peyniri
HAZIRLANIŞI
Mantarları dörde bölüp limonlu su ile haşlayalım. Butları tencereye aktarıp sıcak su ve tuz ekleyerek butlar yumuşayana dek haşlayalım. Tek porsiyonluk kaplara veya orta boy fırın kalıbına aktaralım. Sarımsakları ve sivri biberleri ince doğrayıp yarım çay bardağı sıvı yağda soteleyelim. Domatesleri tavla zarı iriliğinde doğrayıp, tavaya aktaralım. Tuzunu ve biberlerini ayarlayıp 3-4 dakika daha kavuralım. Haşlanan mantarları delikli kepçe ile alıp tavaya aktaralım. 1-2 dakika daha kavurup tavayı ateşten alalım. Fırın kabındaki butların etrafına sebzeleri yayalım. Sebzelerin ve etlerin üzerine ince dilimlenmiş kaşar peynirini serpelim. Önceden ısıtılmış 220 dereceli fırında üzerindeki kaşarlar eriyene dek pişirelim. Daha sonra servis yapalım. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder