MALZEMELER(6 KİŞİLİK)
500 gr kıyma
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet soğan
1 çay bardağı sıcak su
1 demet nane
1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
3 diş sarımsak
4 adet domates
Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Zeytinyağında ince kıyılmış soğanı kavurun. Kıymayı katıp kavurmaya devam edin. Sıcak su ekleyip suyunu çekmesini bekleyin. İçine nane, muskat, dövülmüş sarımsak, kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domates, tuz ve karabiber ilave ederek bütün malzemeyi 1-2 dakika daha kavurun. İçine ince kıyılmış ıspanak yaprağı katıp pişirin. Diğer tarafta yuvarlak bir fırın kabını yağlayıp yufkalardan birini yayın. Ortasına hazırladığınız harcı yerleştirdikten sonra, kenarlardan sarkan kısımları bohça gibi üzerine kapatın. Kalan yufkayı elinizle tiftin. Derin bir kaba koyduğunuz sütün içine batırıp böreğin üzerine yayın. Üzerine susam serptikten sonra 175 dereceli fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Servis tabağına alıp dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder