İmam Bayıldı

MALZEMELER
• 6 çekirdeksiz uzun patlıcan
• 2 kuru soğan
• 4 büyükçe domates
• 6 diş sarımsak
• Yarım demet maydanoz
• Zeytinyağı
• Yeteri kadar tuz
• 1 kesme şeker
• Kızartmak için sıvıyağ




HAZIRLANIŞI
Patlıcanları alaca soyup saplarını üzerinde bırakarak boydan boya yarın. Dikkat edin patlıcanların alt tarafları kesilmesin. Tuzlu suya atıp 10 dakika kadar bekletin ve kağıt havluyla iyice kurulayın. Her bir patlıcanı tavada alt üst kızartın. Kağıt havluya alın. Soğanları piyazlık doğrayıp zeytinyağında soteleyin ve içine küp şeklinde doğranmış domatesleri ekleyin, Domatesleri 2 dakika kadar çevirip tavayı ateşten alın tuzunu, şekerini ve nice kıyılmış maydanozu ekleyip patlıcanları fırın tepsisine dizin. Önceden yardığınız yarıkları aralayıp soğanlı domatesi bölüştürün. Her bir patlıcana ikişer diş sarımsak tanesi ekleyip 200 derecede de ısınmış fırında 15 dakika pişirip ılık veya soğuk olarak servis yapın.
Not: Patlıcanların büyüklüğüne göre iç malzemesini arttırıp azaltabilirsiniz.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder