MALZEMELER
• 1 kilo taze bezelye
• 1 kuru soğan
• 300 gram dana kıyma
• 2 havuç
• 1 patates
• Yarım limon suyu
• 1 tatlı kaşığı un
• Yeteri kadar tuz
• 1 yemek kaşığı tereyağı
HAZIRLANIŞI
Havuç ve patatesi temizleyip küçük küpler halinde doğrayın, biraz tuz atıp üzerini çok az geçecek suda diri kalacak şekilde 10 dakika kadar haşlayın. Bezelyelerin içlerini çıkartıp yıkayıp süzün. Kuru soğanı yemeklik doğrayıp tencerede tereyağı ile kavurun, üzerine kıymayı ekleyip birlikte kavurmaya devam edin. Tuzunu ekleyip suyuyla birlikte patatesli havucu, bezelyeyi limon suyunda çırpılmış unu ekleyip kapağını kapatın. 10 dakika kadar orta ateşte pişirip servis yapın.
Not: Arzu ederseniz acı biber veya karabiber ekleyebilirsiniz.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder