Kakaolu Çilekli Pasta Tarifi

MALZEMELER
• 4 yumurta
• 4 yumurta akı
• 1 çay bardağı sıvıyağ
• 2 su bardağı un
• 1 paket kabartma tozu
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 paket vanilya
• Yarım su bardağı süt
• 2 yemek kaşığı kadar kakao
• Kreması
• 4 yumurta sarısı
• Yarım su bardağı toz şeker
• 1 su bardağı çilek püresi (blenderdan geçirilmiş çilek)
• 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)

Üzeri için
• Yarım kilo çilek
• 100gr file fındık


HAZIRLANIŞI
Bir kapta un, kakao, kabartma tozunu karıştırın. Başka bir kapta ise yağ ve şekeri iyice çırpın. Daha sonra sırasıyla yumurtaları, vanilyayı, unlu karışımı, sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Ayrı bir kapta yumurta aklarını bir tutam tuz ile pofuduk hale gelene kadar çırpın. Yumurta aklarını diğer kaptaki malzemeye aktarıp yavaşça tahta bir kaşıkla karıştırın. Bir kek kalıbını yağlayıp malzemeyi içine aktarın ve 180 derecede ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin. Soğumasını bekleyip kalıptan çıkartın.
Kreması için, yumurta sarısı, şeker, çilek püresini iyice karıştırıp benmari usulü ısıtın. Ocaktan alıp hızla çırpmaya devam ederek tereyağını ekleyin ve iyice çırpın. Malzemeyi 10 dakika kadar buzdolabında soğutun ve yine iyice karıştırıp kekin üzerine düzgünce sıvayın. Üzerine ikiye kesilmiş çilek ve file bademlerle süsleyip servis yapın.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder