Karalahana Sarması



MALZEMELER(4 KİŞİLİK)
1 demet karalahana
200 gr. orta yağlı kıyma
1 kahve fincanı pirinç
2 ade küçük boy soğan
2 dal nane, 5 dal maydanoz
1 adet domates
Tuz, karabiber, pulbiber
100 gr. kuyrukyağı veya margarin


HAZIRLANIŞI
Karalahananın yaprak kısımlarını önce sıcak suya, daha sonra buzlu suya batırıp çıkaralım. Derin bir kabın içinde kıyma, pirinç, yemeklik doğranmış soğan, ince kıyılmış nane ve maydanoz, küp doğranmış domates, tuz, karabiber ve pulbiberi yoğuralım. Karalahana yapraklarının damar kısımlarını çıkartalım. Her bir yaprağı dörde bölelim. Yaprakların içine hazırladığımız içten koyup saralım. Sarma işlemi bittikten sonra, erimiş kuyrukyağını veya margarini tencerenin dibine alalım. Sarmaları tencereye dizelim. Üzerine porselen bir tabak kapatalım. Bir tutam tuzu, 1 su bardağı su ile karıştırıp sarmaların üzerine gezdirelim. Kısık ateşte 20 dakika kadar pişirelim. Yoğurtla birlikte sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder