Kıtır Kaplı Çikolatalı Pofuduk Kek Tarifi

MALZEMELER
Kıtır için
• İki su bardağı un
• 3 yemek kaşığı tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında)
• Yarım paket kabartma tozu
• 1 çay kaşığı tuz
• 2 çay kaşığı toz şeker
• 2 yemek kaşığı sirke
• 2 kahve fincanı süt

Kek İçİn
• 1 su bardağı un
• 1 su bardağı toz şeker
• 250 gram bitter çikolata
• 1 su bardağı kadar ceviz
• Yarım su bardağı su
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 3 adet yumurta



HAZIRLANIŞI
Kıtır hamuru için tüm malzemeyi iyice yoğurun. Hamura disk şekli verip yarım saat dinlendirin. Tekrar tezgaha alıp biri daha büyük olmak koşulu ile ikiye ayırın ve incecik ve açın yağ ile iyice sıvadığınız 20 santim çaplarında orta boy veya daha küçük bir fırın kabına büyük olan hamuru tabana kaplayıp kenarlarını bastırarak kalıba iyice yapıştırın. Bu arada Benmari usulü çikolata, su, toz şeker ve tereyağını eritip iyice karıştırın. Ocaktan alın 3 yumurta sarısını ekleyip hızla karıştırarak soğutun. Ununu, cevizini ekleyip karıştırın. Yumurta aklarını başka bir kapta pofuduk şeklinde çırpıp bu karışıma aktarın. Kaptaki hamurun üzerine boşaltıp üzerini diğer açılan hamurla yavaşça kaplayın. 180 derecede sıcak fırında 45 dakika pişirip soğuduktan sonra kalıptan çıkartın ve dilimleyerek vanilya sosuyla birlikte servis yapın.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder