MALZEMELER
Hamuru için
• 3 su bardağı un
• 1 çay kaşığı kuru maya
• 1 çay kaşığı tuz
• Yarım çay kaşığı toz şeker
• 1 su bardağı süt
• 1 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
İçi için
• 1 çay bardağı haşlanmış nohut
• 1 adet kuru soğan
• Yarım çay bardağı sıvıyağ
• 250 gram kıyma
• Yeteri kadar tuz ve karabiber
• Yarım demet maydanoz
Üzeri için
• Bir yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI
Hamur malzemesini derin bir kapta iyice yoğurun. Gerekirse bir miktar daha un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin.
Üzerini bir bezle kapatıp ılık bir yerde 1 saat mayalandırın. Bu arada kuru soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun ve kıymayı ilave edin. Kıymayı karıştırarak güzelce kavurup ocaktan tavayı alın ve içine ince kıyılmış maydanoz ile önceden haşlanmış nohutu ekleyip karıştırın. Mayalanan hamuru tezgaha alıp 20 ye 20 gibi bir genişlikte açın ve tam ortasından başlaşarak harç malzemesini yayın. Hamurun bir ucundan rulo yapmaya başlayın ve kendi etrafında sarın. Ucu altta kalacak şekilde yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine sütle çırpılmış yumurta sarısı sürüp arzu ederseniz susam serpin ve 200 derecede yarım saat pişirip dilimleyerek servis yapın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder