Taze Bezelyeli Levrek Izgara Tarifi

MALZEMELER
• Taze bezelyeli Levrek ızgara
• Bir su bardağı kadar taze bezelye
• 2 patates
• 1 su bardağı taze kaşar peyniri rendesi
• 1 yumurta
• 4 levrek fileto
• 1 limon
• 1 yemek kaşığı zeytinyağı
• Yeteri kadar tuz ve karabiber



HAZIRLANIŞI
Patateslerin kabuklarını soyup halka olacak şekilde dilimleyin ve sıvıyağda kızartın. Bezelyeleri kaynar suda 5 dakika kaynatıp soğuk suya tutup pişirme işlemini hızla bitirin. Bir kapta yumurta kızarmış patates dilimlerini karıştırıp yağlanmış küçük bir fırın kabına alın üzerine bezelye tanelerini serpiştirip bol kaşar peyniri rendesi gezdirin. Fırının ızgarasında 5 dakika kadar ızgaralayıp üzerini kapatıp kenara alın. Bu arada levreklerin üzerine yarımşar limon dilimi koyup biraz zeytinyağı gezdirin ve karabiber tuz serpip yine ızgara bölümünde 20 dakika pişirin. Bezelyeli patatesi kare olarak dilimleyip balıkla birlikte servis yapın.



Not: Balıkları tabaklara aktarırken, bezelyeyi 3-5 dakika sıcak fırında bekletip soğuduysa biraz ısıtabilirsiniz.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder