Noodle Salatası

MALZEMELER
• Yarım paket pirinç noodle (pirinç eriştesi)
• 2 parça tavuk eti (beyaz)
• 2 sap taze soğan
• 1 yemek kaşığı soya sosu
• 1 tatlı kaşığı susam
• 1 adet salatalık
• 2 yemek kaşığı kadar sıvıyağ
SOSU İÇİN
• 1 tatlı kaşığı kahverengi şeker
• 1 yemek kaşığı soya sosu
• 1 limon suyu
• 1 çay kaşığı toz sarımsak (arzu ederseniz)


HAZIRLANIŞI
Tavuk etlerini yıkayıp bir haşlama tenceresine alın üzerini bir parmak geçecek kadar su koyup soya sosunu ekleyin.
Yumuşayana kadar haşlayın. Bu arada pirinç eriştesini bol suda haşlayıp soğuk suda süzün ve sıvı (salata için kullandığınız herhangi bir yağ) ile iyice harmanlayın. Salatalığı yıkayıp kabuklarını üzerinde bırakarak ikiye kesin ve çekirdekli kısmı tatlı kaşğı yardımıyla sıyırıp atın. Tekrar ikiye kesip küçük küpler halinde doğrayın. Susamı bir tavada yağsız kavurun. Haşlanan tavuk etlerini incecik tel tel ayırın. Tüm malzemeyi ve sos malzemesini karıştırma kabındaki noodle ile harmanlayıp salata kasesine aktarın.

Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder