MALZEMELER
• 4 kişilik
• 4 parça tavuk (beyaz eti)
• 1 tatlı kaşığı kurutulmuş biberiye
• 1 limon suyu
• 2 diş sarımsak
• 1 yemek kaşığı süt
• 2 yemek kaşığı kadar sıvıyağ
• Yeteri kadar tuz
HAZIRLANIŞI
Tavuk etini yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın derin kapaklı bir kapta süt, yağ, dince kesilmiş sarımsak, biberiye, tuz ve limon suyuyla her bir dilimi biraz ovalayıp üst sütte koyun ve kapağını kapatıp 2 saat buzdolabında marine edin. Demir dökme bir tavayı ocağa alıp ısıtın biraz sıvıyağ koyup tavuk etlerini alt üst kızartın, salata eşliğinde bekletmeden, sıcak olarak servis yapın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder