MALZEMELER(6 KİŞİLİK)
3,5 su bardağı un
200 gr. margarin
1 yumurta
6 çorba kaşığı su
Tuz
Sebzeler için:
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
5 adet havuç
2 adet domates
Sosu için:
4 yumurta
1 su bardağı un
Tuz
Yarım çay kaşığı şeker
Yarım çay kaşığı Hindistan cevizi
2 su bardağı süt
Yarım su bardağı krema
HAZIRLANIŞI
Önce fırınımızı 200 dereceye ayarlayalım. Hamurun malzemelerini karıştırıp, 2-3 dakika yağ ve su kayboluncaya kadar yoğuralım. Üzerine kuru bir bez örtüp bir saat dinlendirelim. Sebzeleri hazırlamak için, büyükçe bir tencereyi yarıya kadar su ile doldurup içine tuz ve yağı katıp kaynatalım. Su kaynayınca önce havuçları sonra fasulyeleri 10 dakika pişirelim. Kabakları ilave edip 4 dakika daha haşlayıp ateşten alalım. Sebzeleri kevgirle süzdürerek bir tabağa alalım. Sos için yumurtaları çırpalım. Un, tuz, şeker, Hindistan cevizi rendesini ilave edelim. Yumurta teliyle karıştırarak süt ve kremayı yedirelim. Sosu bir kenara kaldıralım. Hamuru fırın kabından 6-7 cm. fazla açalım. Tepsiyi margarin ile yağlayalım. Elimizi hamurun altına sokarak şekli bozmadan tepsiye yerleştirelim. Sarkan kısımlarını bıçakla alalım. Kişin içine sebzeleri ve sosu yerleştirelim. Fırınımızın orta katında 30 dakika pişirelim. Kabı fırından alıp domatesleri dizelim. 5 dakika daha pişirelim. Soğuduktan sonra servis yapalım. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder