MALZEMELER
• 1 kilo arpacık soğan
• 1 portakal suyu
• 3 domates (blenderdan geçirilmiş)
• 1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
• 1 tatlı kaşığı biberiye
• 1 tatlı kaşığı kimyon
• Yarım tatlı kaşığı karabiber
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 tatlı kaşığı toz şeker
• 1 çay kaşığı üzüm sirkesi
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 2 su bardağı su
• 2 defne yaprağı
• 3-4 dal taze kekik
HAZIRLANIŞI
Soğanların üzerine kaynar su döküp bir iki dakika bekletip soğuk suda yıkayın.
Kabuklarını ittirerek çıkartın. Domateslerin kabuğunu soyup yemeklik doğrayın. Bir tencereye zeytinyağını koyup ısınınca soğanları atın biraz soteleyip üzerine tüm malzemeyi ilave edin. Kapağını kapatıp 40 dakika, etler yumuşayana kadar pişirin.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder