Sıkıcık Çorbası

MALZEMELER
• 1 su bardağı ince bulgur
• 3 yemek kaşığı toz tarhana
• 1 yemek kaşığı un
• 1 yemek kaşığı kuru nane
• 1 çay kaşığı tuz, karabiber
• 1 adet büyük boy kuru soğan
• 25 gr tereyağı (4 yemek kaşığı sıvıyağ da kullanabilirsiniz)
• 1 yemek kaşığı domates salçası
• 6-7 su bardağı et ya da tavuk suyu
• 2 su bardağı sarmısaklı yoğurt


YAPILIŞI
İnce bulguru derin bir kaba koyup üzerine yarım su bardağı sıcak su gezdirin. Yumuşaması için en az 10 dakika kadar bekleyin. Üzerine tarhana, un, kuru nane, tuz ve karabiberi katıp yoğurun.

Yoğurduğunuz bulgur hamurundan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp parçaları avuçlarınız arasında yuvarlayın. Bu işlemi yaparken elinizi suya batırın. Hazırladığınız yuvarlak küçük köfteleri 2 yemek kaşığı un serptiğiniz tepside biriktirin. Yağı orta boy bir tencerede kızdırıp incecik doğradığınız soğanları tencereye koyun ve orta ısılı ateşte tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 2 dakika kadar kavurun. Salçayı ilave edip 1 dakika daha kavurduktan sonra et ya da tavuk suyunu tencereye aktarın ve kaynayıncaya kadar pişirin.

Kaynamaya başlayınca tuzunu atıp köfteleri yavaş yavaş suya aktarın. Kısık ateşte, sık sık karıştırarak köfteler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Ocaktan alıp tabaklara paylaştırdıktan sonra üzerine sarmısaklı yoğurt gezdirerek servise sunun.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder