Keşkek

MALZEMELER
• 2 su bardağı buğday
• 6 yemek kaşığı nohut
• 2 yemek kaşığı kalın bulgur
• 500 -750 gr kuşbaşı kuzu eti
• 14-16 su bardağı su
• 2 çay kaşığı tuz

İsteğe bağlı;
• 25 gr 50 gr tereyağı
• 4 çay kaşığı kırmızı pul biber



YAPILIŞI

Buğday ve nohudu bir gece önceden ayrı ayrı kaplarda bol soğuk suyla yumuşamaya bırakın. Ertesi gün buğday ve nohudu yıkayıp süzün ve büyük bir tencereye koyun. Bulguru da yıkayıp üzerine ekleyin. Etleri ekleyip suyu da aktarın ve orta ısılı ateşte pişmeye bırakın.

Sık sık karıştırarak ve üzerinde biriken köpüğü alın. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve en az 1-1,5 saat pişirin. Tüm malzemeler iyice yumuşayınca ocaktan alın. isterseniz robot, isterseniz el blenderi yardımıyla çekip püre haline getirin. isterseniz pul biberi yağda kızartıp üzerine gezdirin. Sıcak olarak servise sunun. Bu yemek Ege bölgesinde özellikle düğünlerde pişirilir.




Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder