Tarçınlı Zencefilli Kek

MALZEMELER(10-15 ADET)
4 adet yumurta
1 su bardağı esmer toz şeker
2,5-3 su bardağı un
1,5 su bardağı çekilmiş ceviz
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı toz zencefil




HAZIRLANIŞI
Karıştırma kabına yumurtayı kırıp, esmer toz şekeri döküp, mikserle beş dakika karıştırıp köpürtün. Sıvı yağı, sütü, kakaoyu ekleyip, mikserle karıştırın. Ayrı bir kapta unu, cevizi, tarçını, toz zencefili, kabartma tozunu karıştırdıktan sonra köpürttüğünüz karışımın üzerine döküp, tekrar mikserle karıştırın. Orta boy kek kalıbına margarini sürüp, içine cevizi döküp her yerini kaplayın. Kek harcın üzerine döküp, ısıtılmış 170 dereceli fırında 45-50 dakika pişirin. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra ters çevirip kalıbından çıkartın. Üzerine benmari usulüyle eritilmiş çikolata sosu döküp, dilim dilim kesip, ılık olarak servis yapın. İsterseniz sade olarak da bırakabilirsiniz. Afiyet olsun.



Alıntıdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder