Tavuklu Börek

MALZEMELER
3 yufka
3 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
2 adet tavuk göğüs eti
100 gram taze kaşar peyniri (rende)
1 litre süt (ayrıca)
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
Yeteri kadar tuz
1 tatlı kaşığı kadar kırmızı acı toz biber (arzu ederseniz)




HAZIRLANIŞI
Tavuk etini yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın ve derin bir tencerede üzerini geçecek kadar su, biraz da tuz koyarak iyice haşlayın. Haşlanan tavuk etini küçük parçalara ayırın. Un ve tereyağını bir sos tenceresine alıp ocağa alın. Tereyağı eriyince oda sıcaklığındaki bir litre sütü azar azar una yedirerek yoğun bir beşamel sos hazırlayın. Kare orta boy bir fırın tepsisini yağlayıp, bir bütün yufkayı kenarları kabın dışına taşacak şekilde serin. Derin bir kapta iki yumurta sarısı ve üç yumurta akı ile, sıvıyağ ve bir çay bardağı sütü çırpın. İkinci yufkayı parçalayarak araya hazırladığınız yumurtalı karışımla her bir katı ıslatarak aynı işlemi yapmaya devam edin. Son yufkadan bir parça daha kat yapıp üzerine tavuk eti, beşamel sosun yarısını koyup diğer yufka ile kat kat aynı işlemi yapın. Yufka bitince geri kalan beşamel ayırdığınız sosa yumurta sarısını ve peyniri ekleyip çırpın ve en üste düzgün, eşit miktarda yayın. 180 derecede ısınmış fırında yaklaşık 1 saat kontrollü olarak pişirin. Soğuyunca dilimleyip herhangi bir salata eşlinde servis yapın.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder