Asma Yaprağında Sardalya Tarifi

MALZEMELER
• 25-30 adet sardalya balığı
• 25-30 adet taze ya da salamura asma yaprağı

Marinad için;
• 1 çay kaşığı tuz, toz beyaz biber
• 2 adet limonun suyu
• 1 su bardağı zeytinyağı

YAPILIŞI
Sardalya balıklarının baş ve kuyruk kısımlarını koparmadan ortalarındaki kılıçları çıkarın. ıyice yıkayıp süzün ve derin bir kaba koyun. Marinadı hazırlamak için; tuz, biber, limon suyu ve zeytinyağını küçük bir kaseye aktarıp çatal yardımıyla çırpın.
Bu sosu balıkların üzerine gezdirip elinizle karıştırın. Ağzını kapatıp balıkların sosu çekmesi için en az 30 dakika bekleyin. Asma yaprakları tazeyse sararıncaya kadar haşlayıp süzün. Salamuraysa sıcak suda 1-2 saat bekletip tuzunun çıkmasını sağlayın.
Yaprakların suyunu sıkıp parlak tarafları alta bakacak şekilde tezgaha serin. Uçlarına balık (sosuyla beraber) yerleştirip rulo yapın. Balıkların baş ve kuyruk kısımlarının açıkta kalmasına dikkat edin. Fırçayı bir kaseye koyduğunuz zeytinyağı ya da sıvıyağa batırıp yaprakların her tarafına yağ sürün.
Kömür ızgarasında ya da elektrikli ızgarada önlü arkalı pişirin. Yapraklar iyice kızarıp kenarları hafif kahverengileşince sardalyalar pişmiş demektir. Sıcak sıcak servise sunun.

NOT: İsterseniz üzerine taze domatesli sos gezdirebilirsiniz.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder