MALZEMELER
• 4 yeşil kabak
• 1 su bardağı yoğurt
• Yarım kg. kıyma
• Çeyrek su bardağı su
• 100 gram tereyağı
• Yeteri kadar tuz ve karabiber
• Kızartmak için sıvı yağ
Servis için
• 4 diş sarımsak
• Yeteri kadar tuz
• Yarım demet taze nane
HAZIRLANIŞI
Kabakları halka olarak doğrayıp tuz serpin ve süzgeçte 30 dakika kadar bekletin.
Bir tencereye kıymayı koyup tuzunu atıp kavurun. Kavrulan kıymanın içine tereyağını ilave edip karıştırın ve karabiberini ekleyin. Kabakları üzerine sıralayın suyunu ekleyin ve çok kısık ateşte 20 dakika pişirin. Dikkatlice karıştırıp servis tabağına alın ve üzerine dövülmüş sarımsakla çırpılmış yoğurdu gezdirip, ince kıyılmış taze naneyi serpin ve servis yapın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder