MALZEMELER
• 2,5 su bardağı un
• 200 gr. margarin (oda sıcaklığında)
• 3 kare paket beyaz çikolata
• 1 kahve fincanı süt
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
• 100 gr. damla çikolata
Çilek Sos İçin
• 1 su bardağı kadar çilek püresi
• 1 çay bardağı pudra şekeri
• Yarım limon suyu
• 1 tatlı kaşığı nişasta
HAZIRLANIŞI
Çilek sos için tüm malzemeyi bir kaba koyup ocağa alın. İyice ısınınca hızla karıştırarak kıvam almasını sağlayın. Soğuması için kenarda bekletin. Ayrı bir yerde sütle birlikte çikolatayı benmaride eritin. Kabı ocaktan alıp, diğer tüm malzemeyi içine aktarıp iyice yoğurun. En son çikolata parçacıklarını ekleyip bir kaç dakika daha yoğurun. Tezgaha biraz un serpip oklava ile bir santim kalınlığında açın. Bir kalıp ile hamuru kesin. Hamurların yarısını yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alın ve diğer yarısının ortasına küçük bir kalıpla ikinci bir delik açın fırın tepsisindeki kurabiyelerin üzerine düzgünce yerleştirin. Ortadaki boşluğa çilek püresinden bir çay kaşığı kadar koyup 160 derecede 20 dakika kadar pişirin. Soğuyunca pudra şekeri serpip servis yapın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder