MALZEMELER
• Yarım kilo kayısı
• 2 yemek kaşığı toz şeker
• 100 gram tatlı lor
• 2 adet yumurta akı
• 1 çay bardağı toz şeker u 200 gram labne peyniri
• 1 tatlı kaşığı damla sakızı
• 1 çay bardağı file badem
Süslemek için
hindistan cevizi rendesi
HAZIRLANIŞI
Lor peyniri ve labneyi iyice karıştırın. Başka bir kapta iki yumurta beyazını biraz tuzla kar haline gelene kadar çırpın. İçine toz şekeri ekleyip hızlı devirde çırpmaya devam edin. Peynirli karışıma yumurta akını, damla sakızı tozuyla birlikte ilave edip birbirine iyice yedirin. İçine file badem ekleyip çelik bir kasede derin dondurucuya koyun. Yarım saatte bir, en az üç kez olmak koşuluyla karıştırın. Bu arada kayısıları ikiye kesip çekirdeklerini çıkartın. Üzerine toz şekeri serpip derin bir tencerede biraz su ekleyerek pişirin. Şeker karamelize olunca ocaktan alıp bir kenarda soğutun. Soğuyan kayısıların arasına birer tatlı kaşığı hazırladığınız sakızlı harçtan doldurup servis tabağına alın. Arzu ederseniz üzerine hindistan cevizi serperek servis yapın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder