Ispanaklı Kiş Tarifleri

MALZEMELER
• 1,5 bardak un
• 100 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
• 1 yumurta
• Yarım kahve fincanı su
Dolgu için
• Yarım poşet dondurulmuş ıspanak
• 100 ml. krema
• 1 yemek kaşığı un
• 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
• 1 yumurta
• Karabiber
• Zeytinyağı
• Tuz



HAZIRLANIŞI
Tüm hamur malzemesini iyice yoğurun. Üzerini örtüp buzdolabında 20dk soğutun. Tekrar mutfak tezgahına alıp biraz yoğurun ve tart kalıbınızdan üç parmak daha büyük açın.
Tart kalıbınızı yağlayıp içine hamuru yerleştirin. Kenarlarını iyice bastırarak sabitlemeye çalışın ve üzerinden merdane ile geçerek tartın kenarlarının düzgünce kesilmesini sağlayın. Ortasını parmaklarınızla bastırarak mümkün olduğunca düzeltin. Bir kaç çatal darbesiyle hamurun pişerken kabarmaması için delikler açın. Üzerine bir folyo kağıdı serip nohut veya fasulye gibi ağırlık yapması için kuru bakliyat serpin ve 180 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Üzerindeki folyoyu alıp 10dk daha pişirin. Ilınmasını bekleyin. Ispanağı sıcak suya batırıp 1-2 dakika sonra soğuk suya alın. İyice sıkıp suyunu süzün, zeytinyağı, karabiber,ve tuz ekleyip karıştırın. Krema, yumurta ve unu çırpıp tartın içine dökün. Üzerine kaşar peyniri rendesini ve onun da üzerine ıspanağı yayın. 180 derecedeki fırında 30 dk. pişirip ılık veya soğuk olarak servis yapın.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder