MALZEMELER
• 1 paket makarna
• 1 kabak, 3 domates
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 1 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 kuru soğan
• 1 tatlı kaşığı un
• 20 adet kültür mantarı
• 1 çay bardağı bezelye
• 1 çay kaşığı sarımsak tozu
• Taze çekilmiş karabiber
• 1 su bardağı su
• Üzeri için rendelenmiş kaşar peyniri
HAZIRLANIŞI
Domates, kabak, mantar ve soğanı küçük küpler halinde kesin. Kabak ve soğanı zeytinyağında soteleyin.
Yumuşayınca mantarları ilave edin. Bu arada makarnayı biraz tuz attığınız kaynayan suya atın. Sosun içine domates, sarımsak tozu, su, karabiberi ve unu ekleyip iyice karıştırıp kapağını kapatın. Makarnayı yaklaşık 8-10 dakika diri olarak pişirin. İyice pişen sosun içine makarnanın suyunu süzüp direk içine ekleyin. Tereyağını ekleyin. Kendi sıcaklığı ile eriyen yağ ile iyice harmanlayıp servis tabağına alıp üzerine bolca peynir rendesi ekleyip sıcak olarak servis yapın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder