Mengen Pilavı

MALZEMELER
• 2 su bardağı pirinç
• 2 su bardağı et suyu
• 100 gr. tereyağı
• 250 gr. kuşbaşı et
• 1 kuru soğan
• 200 gr. mantar
• Yarım su bardağı ufalanmış ceviz içi
• Yarım demet dereotu
• Bir tutam kekik
• Yeteri kadar tuz ve karabiber
• 1 tatlı kaşığı toz şeker


MALZEMELER
Mantarları 4’e bölün, dereotunu kıyın. Pirinci yaklaşık 2 saat sıcak tuzlu suda bekletin. Suyunu süzüp bir kaç kez nişastasının çıkması için soğuk sudan geçirin ve süzgece koyun. Bir tencereye tereyağını koyup yemeklik doğranmış soğanı az kavurun. Eti ilave edip çevirin. Mantarları ilave edin, mantarın suyu ve et suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. Suyunu ilave edin tuz, karabiber ve şekerini ekleyin. Su kaynayınca pirinci ekleyip kapağını kapatın 15 dk. kısık ateşte pişirip 5-10 dk. dinlendirin ve dereotuna kekiği ilave edip pilavı harmanlayın.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder