6 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ 30 DAKİKA
PİŞME SÜRESİ 20 DAKİKA
MALZEME LİSTESİ
Hamuru için;
* 2 su bardağı un
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 paket kabartma tozu
İç harcı için;
* 500 gr Çerkez peyniri
* ½ demet maydanoz
Kızartmak için;
* 2 su bardağı sıvıyağ
YAPILIŞI
Hamuru hazırlamak için; yoğurdu derin bir kaba aktarın. Üzerine tuz ve kabartma tozunu ekleyerek elinizle karıştırın. Unu da yavaş yavaş ilave edip yoğurmaya başlayın. (un eklemeye ara verdiğinizde hamuru kontrol edin) Kulak memesi yumuşaklığında ve ele yapışmayan bir hamur hazırlayıp oda sıcaklığında 20-30 dakika dinlendirin.
İç harcını hazırlamak için; peyniri rendeleyip incecik kıydığınız maydanozla karıştırın. Diğer taraftan, dinlenen hamuru iki eşit parçaya bölün. Hamur parçalarını hafif unlanmış tezgahın üzerinde yarım santim kalınlığında yufka şeklinde açın. Yufkalardan birinin üzerine peynirli karışımı serpiştirip üzerine diğer yufkayı kapattıktan sonra hafifçe üzerlerine bastırın.
İki katlı böreği rulo hamur keseceği yardımıyla ya da bıçakla baklava dilimi veya D şeklinde parçalara ayırın. Sıvıyağı orta boy bir tavaya aktarıp orta ısılı ateşte kızdırın. Pufböreklerini kızgın yağda önlü arkalı kızartın. Sıcak ya da ılık olarak servise sunun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder