MALZEMELER
• 2-2,5 su bardağı un
• 1 çay bardağı sıvıyağ
• 2 yemek kaşığı yoğurt
• 1 yumurta
• 1 çay kaşığı tuz
Harcı için
• Yarım su bardağı dilimlenmiş siyah zeytin
Üzeri için
• Yumurta sarısı
• Çörek otu
HAZIRLANIŞI
Hamur malzemesini iyice yoğurun. Merdaneyle açıp çay bardağı yardımıyla küçük daireler kesin. Her bir dairenin ortasına bir tutam zeytin dilimi koyup iki tarafını kapatın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. 180 derecede 30 dk. pişirin.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder