Zeytinli Poğaça Tarifi

MALZEMELER
• 2-2,5 su bardağı un
• 1 çay bardağı sıvıyağ
• 2 yemek kaşığı yoğurt
• 1 yumurta
• 1 çay kaşığı tuz

Harcı için
• Yarım su bardağı dilimlenmiş siyah zeytin

Üzeri için
• Yumurta sarısı
• Çörek otu


HAZIRLANIŞI
Hamur malzemesini iyice yoğurun. Merdaneyle açıp çay bardağı yardımıyla küçük daireler kesin. Her bir dairenin ortasına bir tutam zeytin dilimi koyup iki tarafını kapatın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. 180 derecede 30 dk. pişirin.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder