MALZEMELER
• 150 gram taze bezelye
• 2 su bardağı pirinç
• 1 avuç taze nane
• 2 su bardağı tavuk suyu
• 1 tatlı kaşığı safran
• Yeteri kadar tuz
• 1 kuru soğan
• 2 kesme şeker
• 1 çay bardağı zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
Pirinci sıcak su ile ıslatıp 3-4 saat bekletin. Başka bir kapta da safranı bir kahve fincanı sıcak suya koyun. Pirinci kevgire alın. Naneyi kıyın. Pilav tenceresinde yemeklik doğranmış soğanı pembeleştirin. Pirinci karıştırın, suyuyla beraber safranı ve tavuk suyunu yeteri kadar tuzu ve şekeri ekleyip bezelyeleri ve naneyi ekleyin. 15 dk. kapağı kapalı kısık ateşte pişirip 5 dakika kadar dinlendirip servis yapın.
Alıntıdır
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder