Antep Usulü Yumurtalı Köfte Tarifi

MALZEMELER
• 2 su bardağı ince bulgur
• 3 yumurta
• 1 soğan
• 1 çorba kaşığı biber salçası
• 1 çay bardağı tereyağı
• 1 demet maydanoz
• 1 çay bardağı su
• 1 tatlı kaşığı kimyon
• 1 tatlı kaşığı karabiber tuz.



HAZIRLANIŞI
Tepsiye bulguru koyup üzerine 1 çay bardağı suyu gezdirin 15 dakika ağzı kapalı bekletip biber salçası, kimyonu ve karabiberle ince doğranmış maydonoz, yemeklık doğranmış soğan ve tuz ilave edin. İyice yoğurun. Bu arada yumurtaları bir kapta iyice çırpıp, teflon bir tavada pişirin. Bulgurlu karışıma ekleyip biraz daha yoğurun. Bir servis tabağına alıp servis yapın.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder