Karamelize Soğanlı Pide

MALZEMELER
• 2 su bardağı un
• 1 çay karığı kuru maya
• yarım su bardağı su
• Bir tutam tuz
• 1 yemek kaşığı zeytinyağı
• 4 kuru soğan
• 1 çay kaşığı sarımsak tozu (arzu ederseniz)
• 1 tatlı kaşığı tuz
• Ayrıca 1 kahve fincanı kadar sıvıyağ
• Bir tutam kurutulmuş biberiye


HAZIRLANIŞI
Un, zeytinyağı, su, tuz ve kuru mayayı bir kapta iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık bir yerde 1 saat mayalandırın. Bu arada kuru soğanları piyazlık doğrayıp sıvıyağda kavurun.
Kavurma işlemi soğanlar iyice karamelize olana kadar devam etmeli. Tuzunu ve sarımsak tozunu ekleyip ocaktan alın. Kabaran hamuru inceltip (elinizle veya oklavayla) yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yayın. Üzerine kavrulmuş soğanları ekleyip düzgünce hamura yayın. Üzerine biberiye serpip 200 derecede ısınmış fırında yarım saat pişirip dilimleyerek servis yapın.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder