Yeşil Domates Yemeği

MALZEMELER
* 1 kg yeşil domates
* 3 yemek kaşığı sıvıyağ
* 1 adet küçük boy kuru soğan
* 2 diş sarmısak
* 1 çay kaşığı tuz, kırmızı pul biber
* 1 çay bardağı kalın bulgur ya da pirinç
* 4-5 su bardağı sıcak su

YAPILIŞI
Soğanı yemeklik incecik, sarmısakları pirinç tanesi büyüklüğünde doğrayın. Domatesleri yıkayıp süzün ve iri kuşbaşı et formunda dilimleyin. Soğan, sarmısak ve sıvıyağı orta boy bir tencereye koyun.
Sürekli karıştırarak 1-2 dakika kavurun. Domatesleri de hemen ekleyin ve karıştırarak 3-4 dakika kadar kavurun. Tuz, pul biber ve yıkayıp süzdüğünüz bulguru ya da pirinci ilave edip sıcak suyu da aktarın.
Arada sırada karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynayınca ocağın altını kısın ve domatesleri yumuşayıncaya kadar pişirin.
İsterseniz servise sunmadan önce bol pul biber ekleyip üzerine sarmısaklı yoğurt gezdirebilirsiniz.


Alıntıdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder