MALZEMELER
• 1 yumurta
• 1 su bardağı un
• 150 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
• 2 yemek kaşığı kakao
• 1 çay kaşığı karbonat
• 1 su bardağı toz şeker
Mereng için
• 1 yumurta akı
• 1 yemek kaşığı pudra şekeri
MALZEMELER
Tüm kurabiye malzemesini iyice yoğurun ve 5 dakika dinlendirin. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın ve yağlı kağıt üzerine sıralayın. Kurabiyelerin üzerine tekrar yağlı kağıt serip geniş bir tepsiyi bastırarak tüm kurabiyeleri inclterek düzleştirin. Yağlı kağıdı üzerinden kaldırıp 160 derecede 20 dakika pişirin. Fırından çıkartıp soğuması için bekletin. Bu arada bir yumurta akını hızlı devirde mikserle çırparak iyice köpürtün ve içine pudra şekerini ekleyip çırpmaya devam edin. Krema haline gelen yumurta akından birer tatlı kaşığı kurabiyelerin yarısının üzerine koyun ve üzerlerine bir kurabiye ile kapatın. 160 derecede 10 dakika daha pişirip soğumaya bırakın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder