MALZEMELER4 kişilik
• 4 büyükçe sert şeftali
• Yarım çay bardağı kadar file badem
• 1 tatlı kaşığı tarçın
• 4 yemek kaşığı toz şeker
• Çeyrek yeşil limon suyu
• 1 çay kaşığı ucu kadar vanilya (veya vanilya tozu)
Servis için çırpılmış krema veya dondurma
MALZEMELER
Şeftalileri yıkayıp soyun ve dörde bölüp çekirdeklerini çıkartın. Yayvan bir tencereye sıralayıp üzerine vanilyayı, şekeri, tarçın ve limon suyunu gezdirip 20 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Ocaktan almadan file bademleri ekleyip dikkatlice karıştırın. Küçük kaselere bölüştürüp üzerine çırpılmış krema veya dondurma ekleyip servis yapın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder