Tavuk Izgaralı Dürüm Tarifi

MALZEMELER
• 4 lavaş ekmeği
• 2 kemiksiz tavuk budu
• 2 domates
• Yeteri kadar roka
• 4 dilim sarı peynir
• Yarım limon suyu
• Bir çay kaşığı kuru kekik
• Taze çekilmiş karabiber
• Yeteri kadar tuz
• Bir kahve fincanı kadar zeytinyağı



HAZIRLANIŞI
Tavuk etlerini yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın. Bir kapta limon suyu, kekik, karabiber, tuz ve limon suyu ile ovalayıp bir saat bekletin. Tavada alt üst etleri kızartıp ince olarak dilimleyin. Lavaş ekmeklerini ısıtıp tezgaha yayın ve tam ortasına uzun olarak tavuk dilimlerini, biraz roka ve dilimlenmiş domatesi paylaştırıp lavaşın bir ucunu içeriye kıvırıp rulo olarak sarın. Bir peçeteyle sarıp servis yapın.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder