Taze Baklalı Ezme

MALZEMELER
• 1 küçük kuru soğan
• 2 su bardağı bakla
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 tatlı kaşığı toz şeker
• Yarım çay bardağı zeytinyağı
• Yarım demet dereotu



HAZIRLANIŞI
Baklaları haşlayıp kabuklarını soyun ve şekerle tuzunu karıştırıp bir ezici veya çatalla ezin. Bu aşamada blender kullanmayın. Dereotunu yıkayıp incecik kıyın. Kuru soğanı incecik küpler halinde doğrayın. Zeytinyağı, kuru soğan, dereotu ve ezilmiş taze baklayı bir kapta harmanlayın. Bir servis tabağına aktarıp üzerine sızma zeytinyağı ekleyin ve servis yapın.

Not: Arzu ederseniz birkaç damla ekşilik vermesi için limon suyu kullanabilirsiniz.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder