Zülbiye Tarifi

MALZEMELER
* ½ kg kuşbaşı kuzu eti
* 8 su bardağı su
* 1 kg arpacık soğan
* 8-10 diş sarmısak
* 1 su bardağı nohut (akşamdan ıslatılmış)
* 50 gr tereyağı
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı kimyon

YAPILIŞI
Bir gece önceden ıslatılmış ve ertesi gün yıkanıp süzülmüş nohutları etlerle beraber bir tencereye koyun. Üzerine 8 su bardağı kadar su ilave edin. Etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin.
Diğer taraftan, başka bir tencereye yağı koyup eritin. Soğanları ve sarmısakları soyup bütün olarak tencereye aktarın. İyice yumuşayıncaya kadar, kısık ateşte 10 dakika kavurun.
Salçayı, haşlanan etleri suyuyla birlikte kavrulmakta olan soğan ve sarmısakların üzerine ekleyin. Tuz ve kimyonu ilave edin. Kısık ateşte ve kapağı kapalı olarak tüm malzemeler iyice özleşinceye kadar pişirip ocaktan alın. Sıcak sıcak servise sunun.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder