Düğülcek Çorbası Hazırlanışı

MALZEMELER
* 1 su bardağı düğü (İnce köftelik bulgur)
* 1 adet büyük boy kuru soğan
* 30-50 gr. tereyağı
* 1 yemek kaşığı salça
* 1 tatlı kaşığı acı pulbiber
* 6-7 su bardağı sıcak su
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 250-300 gr. kemikli kışlık kavurma

YAPILIŞI
Yağı orta boy bir tencereye koyup orta ısılı ateşte eritin. İncecik yemeklik doğradığınız soğanı tencereye koyun. Sürekli karıştırarak 2 dakika kadar kavurun.
Salça ve biberi ekleyip 1-2 dakika daha karıştırın. Düğü yani bulguru ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Sıcak suyu ilave edip kaynayınca tuz ve kavurma etini ekleyin.
Kısık ateşte, bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin. Çorba kıvamına gelince ocaktan alın. Sıcak sıcak servise sunun.

Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder