MALZEMELER
• 1 su bardağı kırmızı mercimek
• 8 su bardağı su (Et ya da tavuk suyu öneririm.)
• 1 çorba kaşığı pirinç
• 1 çorba kaşığı ince köftelik bulgur
• 2 tatlı kaşığı domates salçası
• 2 tatlı kaşığı biber salçası
• 1 tatlı kaşığı karabiber
• 25-30 gr tereyağı
• 1 tatlı kaşığı pul biber
• 1 çorba kaşığı kuru nane
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 2 adet kuru soğan
YAPILIŞI
Pirinci yıkayıp süzün. Soğanları soyup zardan ufak doğrayın ve mercimekleri bol suyla yıkayın. Tencereye mercimek, pirinç, tuz, karabiber, domates salçası, biber salçası ve 8 bardak su veya et ya da tavuk suyu ekleyip karıştırın. 30 dakika boyunca arada bir karıştırarak kısık ateşte pişirin. Bulguru ilave edip karıştırın ve 10 dakika sonra ocaktan alın.
Tavada tereyağını kızdırın. Soğanları ekleyip sararıncaya kadar karıştırarak kavurun. Pul biber ve naneyi de serptikten sonra bekletmeden çorbanın üzerine döküp 10 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp, sıcak servise sunun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder